Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Εκρυθμη η κατάσταση στην παιδεία - Επεισόδια στο Παν. Θεσσαλίας και στο συλλαλητήριο

29 Μαΐου 2008, 18:57

της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου
Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον χώρο της παιδείας. Φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, ζητώντας την κατάργηση του νόμου-πλαισίου. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, έσπασε τζαμαρίες καταστημάτων και έβαλε φωτιές. Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, όπου έχει προγραμματισθεί νέο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές σε σχολές του Βόλου, που είχαν αναβληθεί λόγω καταλήψεων. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, ομάδα φοιτητών άρπαξε την κάλπη χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Η μεταρρύθμιση προχωρά, η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα προστατεύει τη δημοκρατία στα ιδρύματα, οι ίδιοι οι φοιτητές στηρίζουν τις αλλαγές προς ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο. Εγώ θέλω να ξανακαταδικάσω τη βία και τα ακραία σύνολα, τα οποία προσπαθούν να φυλακίσουν και ν’ απαξιώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και να εκφράσω την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και ν’ απαντήσουμε στις όποιες πολιτικές κατηγορίες με αποτελέσματα μετρήσιμα και ανταποδοτικά για τον ελληνικό λαό και για τη νέα γενιά».

Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους συνεχίζουν έως και αύριο την απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: