Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ

Θέμα: Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ
Α. Βγενόπουλος και Π. Βουρλούμης σήμερα στην Επιτροπή Οικονομι&kap! pa;ών Υποθέσεων της Βουλής.
Πλήγμα στην αξιοπιστία της Deutsche Τelekom
Ρεπορτάζ - Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Του Χρίστου Βούζα



Το φιτίλι της, έτσι κι αλλιώς, εκρηκτικής σημερινή&sigm! af; συνεδρίαση&sig maf; της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί από το ΠΑΣΟΚ ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, άναψαν οι αποκαλύψεις του γ&epsi! lon;ρμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι η Deutsche Τelekom οργάνωνε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών στη Γερμανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση επιμένει στη συμφωνία μετά και το σχ&epsi! lon;τικό δημοσίε&u psilon;μα, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια στη συμφωνία με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ», τόνισε ότι «η συμφωνία δεν ! έχει τίποτα να κρύψει» και πρόσθεσε πως «θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει η γερμανική Δικαιοσύνη».



ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσει η διαδικασία

«Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ έστω! και τώρα» κάλ&eps ilon;σε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση ότι έρχεται στην Ελλάδα ένας αξιόπιστος εταίρος, και το ερώτημα είναι αν η Deutsche Telekom δεν μπορεί να ε&gam! ma;γυηθεί το απόρρητο των συνομιλιών στη Γερμανία, τι μας λέει ότι μπορεί να το εγγυηθεί στην Ελλάδα». Επικαλέστηκε δε την υπόθεση των (ελληνικών) υποκλοπών για να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει π&la! mbda;έον πρόσθετη &alp ha;νησυχία. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «δώδεκα μέρες μετά την υπογραφή και την ανακοίνωση της συμφωνίας η κυβέρνηση της διαφάνειας και του πολιτικού πολιτισμού εξα! ;κολουθεί να μην έχει καταθέσει το πλήρες κείμενο».



Αντιδράσεις ΣΥΝ, εργαζομένων

«Η εμπλοκή της Deutsche Telekom σε υπόθεση υποκλοπών στη Γερμανία αναδεικνύει τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπί&zet! a;ει η ασφάλει&a lpha; της χώρας και το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών από την απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση του ΟΤΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Π. Κούτρ! ας, μετά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της αίτησης της Ομοσπονδίας με την οποία ζητά από τη διοίκηση του ΟΤΕ πλήρη στοιχεία για τη σύμβαση με την Deutsche Telekom, διερωτήθηκε: «Τι άλλο πρέπ&eps! ilon;ι να γίνει γι&alp ha; να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η Deutsche Telekom δεν είναι ο κατάλληλος στρατηγικός επενδυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: