Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12304&subid=2&tag=9509&pubid=1987111

Ενας σημαντικός σεισμός, όπως αυτός που άφησε τουλάχιστον 60.000 νεκρούς στη νοτιοδυτική Κίνα, μπορεί να προκαλέσει και άλλους σεισμούς στον πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών σεισμολόγων.

Αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη θα μπορούσε στο μέλλον να συντελέσει στη διεξαγωγή καλύτερων προβλέψεων για τη συχνότητα και την ένταση των μετασεισμικών δονήσεων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 12 από 15 μεγάλους σεισμούς, έντασης μεγαλύτερης των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που καταγράφηκαν από το 1990 και μετά, παρήγαγαν σεισμικά κύματα επιφανείας που πυροδότησαν μικρότερα σεισμικά γεγονότα σε υπάρχοντα ρήγματα σε απόμακρες ηπείρους.

Για παράδειγμα, ο μεγάλος σεισμός τον Δεκεμβρίου του 2004, που εκδηλώθηκε ανοικτά των ακτών της Σουμάτρα στην Ινδονησία, προκάλεσε σεισμικά γεγονότα σε πολύ μακρινές περιοχές, όπως στην Αλάσκα, την Καλιφόρνια και τον Ισημερινό.

Αν και οι σεισμοί που προκλήθηκαν από τους μεγάλους σεισμούς ήταν γενικά μικρότερης έντασης και συγκεκριμένα από 3 έως 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, δεν υπάρχει κανένας λόγος που να αποκλείει ότι θα μπορούσαν να είναι της ίδιας έντασης ή και μεγαλύτεροι από τους πρώτους.

«Θα μπορούσαν να είναι οποιοδήποτε μέγεθος» εξηγεί ο σεισμολόγος Τομ Πάρσον, ο οποίος σε προηγούμενη έρευνα προσδιόρισε οκτώ περιπτώσεις στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα κατά τις οποίες ένας μεγαλύτερος σεισμός των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ οδήγησε σε άλλον που ήταν ακόμα μεγαλύτερος.
Επιβαρυντική για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου η χώρα μας κατηγορείται μεταξύ άλλων, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, και κακομεταχείριση προσφύγων και μεταναστών. Επίσης οι ελληνικές αρχές κατηγορούνται για κακομεταχείριση κρατουμένων από αστυνομικούς και φυλακισμένων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Επιβαρυντική για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, όπου η χώρα μας κατηγορείται μεταξύ άλλων, για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, και κακομεταχείριση προσφύγων και μεταναστών. Επίσης οι ελληνικές αρχές κατηγορούνται για κακομεταχείριση κρατουμένων από αστυνομικούς και φυλακισμένων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα απέτυχε να προσφέρει άσυλο στη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που το ζήτησαν. Τον περασμένο Οκτώβριο η γερμανική ΜΚΟ Pro-asyl και η Ελληνική Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα των Προσφύγων και των Μεταναστών δημοσίευσαν έκθεση για την κατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν από τη θάλασσα. Στην έκθεση καταγγέλθηκαν συστηματικές παραβιάσεις από μέλη των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας που αφορούσαν τόσο κακομεταχείριση, όσο και άρνηση πρόσβασης σε διαδικασίες ασύλου. Αυτές οι παραβιάσεις ήταν σύμφωνες με τις καταγγελίες που λάμβανε η Διεθνής Αμνηστία σε όλη τη διάρκεια του έτους. Πολλά άτομα που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα πνίγηκαν στην προσπάθεια ή εμποδίστηκαν από μέλη της Ακτοφυλακής. Όσοι κατάφεραν να προσεγγίσουν στεριά συνήθως επαναπροωθήθηκαν σε χώρα προέλευσής τους, χωρίς νομική βοήθεια ή πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου.

Όπως ακόμη σημειώνεται, το πρωτόκολλο επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας χρησιμοποιήθηκε για να επαναπροωθηθούν Ιρακινοί πολίτες από την Ελλάδα στην Τουρκία παρά τις ανησυχίες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ότι η Τουρκία συχνά τους επιστρέφει στο Ιράκ. Η πρακτική αυτή όμως, επισημαίνεται, παραβιάζει τη διεθνή απαγόρευση της επαναπροώθησης μεταναστών σε χώρα όπου υπάρχει κίνδυνος σοβαρών καταπατήσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει επίσης, ότι το 2007 συνεχίστηκε η αυθαίρετη και μακροχρόνια κράτηση αιτούντων άσυλο μεταξύ των οποίων και παιδιά. Συγχρόνως, σύμφωνα με την οργάνωση, μετανάστες υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση, ενώ παρά τις αποφάσεις του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) ότι η Ελλάδα παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ο αριθμός των καταγγελλόμενων κρουσμάτων κακομεταχείρισης από την αστυνομία αυξήθηκε.

Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν (και κάποια δημοσιοποιήθηκαν μέσω βίντεο στο διαδίκτυο) αποκαλύπτουν δυσμενείς διακρίσεις κατά ανθρώπων που προέρχονται από περιθωριοποιημένες ομάδες, κυρίως μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Στις φυλακές -συνεχίζει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας- και σε άλλα μέρη κράτησης εξακολουθούν ο υπερσυνωστισμός, οι άθλιες συνθήκες κράτησης και η κακομεταχείριση. Τον Απρίλιο η φερόμενη κακομεταχείριση τροφίμου στις φυλακές Μαλανδρίνου πυροδότησε εξεγέρσεις σε ακόμη 10 φυλακές στη χώρα. Οι φυλακισμένοι στο Μαλανδρίνο είπαν πως το περιστατικό ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Τουλάχιστον 10 θάνατοι κρατουμένων σημειώθηκαν το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου σύμφωνα με τη ΜΚΟ Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Τον Αύγουστο η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ανέφερε ότι υπήρξαν 30 θάνατοι το πρώτο εξάμηνο 2007. Παρόλο που μερικοί θάνατοι σχετίζονται με χρήση ναρκωτικών ή είναι αυτοκτονίες, υπήρξαν περιπτώσεις που οι συνθήκες θανάτου ήταν αμφισβητούμενες.

Εξάλλου στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι χώρα διέλευσης και προορισμού γυναικών και κοριτσιών θυμάτων εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο αριθμός όσων αναγνωρίζονται ως θύματα διακίνησης είναι απαράδεκτα χαμηλός και έχει ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην μπορούν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους σε βοήθεια και προστασία.

Στην έκθεση γίνεται επίσης αναφορά στην περίπτωση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας και υπερασπιστή -όπως σημειώνεται- των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος αντιμετώπισε πιθανή έκδοση στο Πακιστάν, ύστερα από ένταλμα της Ιντερπόλ Πακιστάν για σύλληψη και απέλασή του. Η Διεθνής Αμνηστεία εξέφρασε την ανησυχία ότι επρόκειτο για τακτική δικαστικής παρενόχλησης ώστε να μην μπορέσει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα άλλων έξι Πακιστανών στην Ελλάδα, που φέρεται ότι απήχθησαν από πράκτορες της ΕΥΠ μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο τον Ιούλιο 2005. Τον Μάρτιο, ο Άρειος Πάγος επιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση του Εφετείου Αθηνών ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ δεν πρέπει να εκδοθεί στο Πακιστάν.

Επιπρόσθετα στην εκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας επισημαίνεται ότι το δικαίωμα στην άρνηση στράτευσης για λόγους συνείδησης αναγνωρίζεται σε περιπτώσεις θρησκευτικής πίστης, αλλά όχι σε όσους δεν επιθυμούν να στρατευθούν για άλλους λόγους. Επιπλέον οι στρατεύσιμοι δεν ενημερώνονται για το δικαίωμά τους να υπηρετήσουν εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία.

Τέλος, τον Ιούλιο το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Ρομά (ERRC) εξέφρασε ανησυχία για την έξωση 200 οικογενειών Αλβανών Ρομά από δυο οικισμούς στην Αθήνα. Όπως σημειώνεται, δεν εφαρμόσθηκαν ούτε τα πλέον στοιχειώδη εθνικά ή διεθνή νομικά κείμενα για τις αναγκαστικές εξώσεις.

ΗΠΑ

Στη φετινή έκθεση, οι ΗΠΑ επικρίνονται για «νομική συσκότιση που κόβει την ανάσα». Όπως σημειώνεται, ανώτεροι αξιωματικοί έχουν αρνηθεί να καταγγείλουν τη διαβόητη πρακτική του εικονικού πνιγμού και ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξουσιοδότησε τη CIA να συνεχίσει τις μυστικές κρατήσεις και ανακρίσεις παρότι συνιστούν το διεθνές έγκλημα της εξαναγκαστικής εξαφάνισης. Εκατοντάδες άνθρωποι στο Γκουαντάναμο, στο Μπαγκράμ και χιλιάδες άλλοι στο Ιράκ εξακολουθούν να κρατούνται (πολλές φορές για περισσότερο από έξι χρόνια) χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη. Η διαταγή της Προσωρινής Αρχής της Συμμαχίας στο Ιράκ τον Ιούνιο 2004, που παραχωρεί στις ξένες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες και εταιρείες ασφάλειας ασυλία από ποινική δίωξη στα ιρακινά δικαστήρια, είχε ως συνέπεια εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων στο Ιράκ από φρουρούς της Blackwater. Επίσης «η κενότητα της έκκλησης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για δημοκρατία και ελευθερία στο εξωτερικό καταδείχθηκε με τη συνεχιζόμενη υποστήριξη προς τον πρόεδρο Μουσάφαρ, ο οποίος συλλάμβανε χιλιάδες δικηγόρους, δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς ακτιβιστές στο Πακιστάν».

Ευρωπαϊκή Ένωση

«Διπλά μέτρα και σταθμά» καταλογίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τη μια πλευρά διακηρύσσει ότι είναι «μια ένωση αξιών αφοσιωμένη στην ανεκτικότητα, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» και από την άλλη επιτρέπει ή συνεργάζεται με τη CIA σε απαγωγές, μυστικές κρατήσεις και παράνομες μεταγωγές κρατουμένων σε χώρες όπου υποβάλλονται σε βασανιστήρια ή άλλες μορφές κακομεταχείρισης.

Όπως σημειώνεται «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης καμία κυβέρνηση δεν έχει ερευνήσει πλήρως τις αδικοπραγίες, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, δεν έχει θεσπίσει και εφαρμόσει επαρκή μέτρα για να αποτρέψει τη μελλοντική χρήση ευρωπαϊκού εδάφους για έκνομες μεταγωγές και μυστικές κρατήσεις. Αντιθέτως, μερικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδίωξαν να αποδυναμώσουν την απόφαση του 1996 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που απαγορεύει την επαναπροώθηση υπόπτων σε χώρες όπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν βασανιστήρια».

Επιπλέον, αν και η ΕΕ χαρακτηρίζεται από κανονιστικές υπερβολές, απουσιάζουν οι ρυθμιστικοί κανόνες στο εσωτερικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όπως σημειώνεται «η αλήθεια είναι ότι η ΕΕ δεν είναι σε θέση να καταστήσει υπόλογα κράτη-μέλη για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν εμπίπτουν στο δίκαιό της. Στην Υπηρεσία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων που συστάθηκε το 2007, έχει δοθεί τόσο περιορισμένο αντικείμενο που δεν μπορεί να αξιώσει οποιαδήποτε πραγματική λογοδοσία. Ενώ η ΕΕ θέτει ψηλά τον πήχη για τις υποψήφιες χώρες που επιδιώκουν ένταξη, από τη στιγμή που θα τους επιτραπεί η είσοδος μπορούν να παραβιάζουν τα πρότυπα με ελάχιστη ή καμία λογοδοσία».

Κίνα και Ρωσία

Η στρατιωτική χούντα στη Μιανμάρ το 2007 κατέστειλε ειρηνικές διαδηλώσεις μοναχών, πραγματοποίησε επιδρομές σε μοναστήρια και τα έκλεισε, κατάσχεσε και κατάστρεψε περιουσίες, πυροβόλησε, ξυλοκόπησε και έθεσε υπό κράτηση διαδηλωτές, παρενόχλησε ή συνέλαβε ως ομήρους φίλους και συγγενείς. Αντιστοίχως, στο Νταρφούρ οι δολοφονίες, οι βιασμοί και η βία συνεχίζονται αμείωτοι. Παρόλα αυτά, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος για το Σουδάν και δεύτερος σε μέγεθος για τη Μιανμάρ. Μάλιστα στο Νταρφούρ μεταβίβασε κινεζικά όπλα. Συγχρόνως, στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζεται η καταστολή ακτιβιστών και ντόπιων ΜΜΕ (παρά τις δεσμεύσεις ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων) και έχει επεκταθεί το μέτρο της «επανεκπαίδευσης μέσω εργασίας», μια μορφή κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγορίας ή δίκη.

Η Ρωσία καταπιέζει την πολιτική διαφωνία, ασκεί πιέσεις σε ανεξάρτητους δημοσιογράφους και έχει θεσπίσει νομοθετικούς ελέγχους για να χαλιναγωγήσει τις ΜΚΟ. Το 2007 ειρηνικές διαδηλώσεις διαλύθηκαν με τη βία, δικηγόροι, υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι δέχτηκαν απειλές και επιθέσεις.

Απόσυρση ερωτικών αφισών από γραφεία

Αστυνομικοί στην Ρουμανία διατάχθηκαν από τους ανωτέρους τους να αποσύρουν ερωτικές αφίσες και φωτογραφίες από τα γραφεία τους!

Η διοίκηση της αστυνομίας, στην περιοχή Drobeta Turnu Severin, αποφάσισε να εκδώσει την εν λόγω διαταγή διότι υπήρχαν αστυνομικοί που περνούσαν την ώρα τους χαζεύοντας γυμνές γυναίκες αντί να κάνουν την δουλειά τους!

Είχε παρατηρηθεί ότι υπήρχε πτώση στην διαλεύκανση υποθέσεων της αστυνομίας και θεωρήθηκε αυτός ένας από τους λόγους της χαμηλής απόδοσης των αστυνομικών.

«Δεν νομίζω ότι είναι θέμα ύψιστης σημασίας. Αφού το μόνο που έκαναν οι συνάδελφοι ήταν να χορταίνει το μάτι τους,» είπε ένας εκ των αστυνομικών.

Μιχάλης Μπακ

Με 37 βαθμούς Κελσίου.. διακοπή ρεύματος

Με 37 βαθμούς Κελσίου.. διακοπή ρεύματος

29 Μαΐου 2008, 14:25

Μαρία Καφετζή

Και ενώ το θερμόμετρο έχει σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς Κελσίου - ασυνήθιστη θερμοκρασία για την εποχή - αποφάσισαν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ να πραγματοποιήσουν έργα στην περιοχή Αχαρνών που θα διαρκέσουν από τις 10.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα.



Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ειδοποιήθηκαν από το τεχνικό τμήμα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται για την πολύωρη διακοπή ρεύματος. Ηλικιωμένοι, άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα νιώθουν εκτεθειμένοι και ανυπεράσπιστοι. Καταστηματάρχες και ιδιοκτήτες mini-market βλέπουν τα προϊόντα τους να σαπίζουν εκτός ψυγείου…



Η Ελένη Τσανάκα που μένει στη διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Τύχης διαμαρτύρεται: «Θα πρέπει να πετάξω όλα τα πράγματα που έχω στο ψυγείο μου. Μάλιστα σε μια περίοδο ακρίβειας που αυτό στοιχίζει στην τσέπη μου. Γιατί δεν μας ειδοποίησε η ΔΕΗ; Μάθαμε για την διακοπή από τους εργαζόμενους στα έργα… που με ειρωνεύτηκαν λέγοντάς μου «Αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στο Los Angeles».



Το τμήμα τεχνικών της ΔΕΗ περιορίστηκε να απαντήσει ότι ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής… δηλαδή αυτούς που κατήγγειλαν σ’ εμάς ότι δεν ενημερώθηκαν. Ποιον να πιστέψουμε τώρα;

O αριστερός με τις …γεμάτες μπαταρίες

O αριστερός με τις …γεμάτες μπαταρίες

29 Μαΐου 2008, 19:24

Μάνος Κακλαμάνος

Ο Πάνος Γερμανός είναι κομμουνιστής. Προσφάτως το ελληνικό δημόσιο τον έκανε πολυεκατομμυριούχο. Η εξαγορά του Ομίλου από την COSMOTE προκάλεσε συζήτηση, αντιδράσεις μέχρι και την αναφορά 17 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η COSMOTE αγόρασε ένα καταχρεωμένο δίκτυο καταστημάτων.

Στις 2 Οκτωβρίου 2006 επισημοποιήθηκε η εξαγορά της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την COSMOTE. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι ότι εκείνη τη στιγμή της πολυσυζητημένης εξαγοράς, το δίκτυο των 256 καταστημάτων της αλυσίδας στην Ελλάδα είχε χρέη περίπου 80 εκ. ευρώ στη μάνα εταιρεία. Η εταιρεία ήταν επικερδής. Το δίκτυό της όμως ήταν καταχρεωμένο.

Συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου 2006, μία μέρα μετά την ενεργοποίηση της συμφωνίας, οι 256 συνεργάτες της εταιρείας χρωστούσαν είτε στον αλληλόχρεο λογαριασμό τους είτε σε επιταγές είτε στην τράπεζα 83.408.730 ευρώ. Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στοιχείο. Το ακόμη εντυπωσιακότερο είναι ότι από τους 256 συνεργάτες του Ομίλου, δεν υπάρχει ούτε ένας που να μην χρωστούσε… Χρωστούσαν όλοι… με κάποιους να έχουν χρέη που ξεπερνούσαν τα 2.000.000 ευρώ.

Πολλοί συνεργάτες της αλυσίδας δεν άντεξαν και αναγκάστηκαν να πουλήσουν τα καταστήματά τους. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων αποτελεί ο Κυριάκος Χρηστέας, άνθρωπος αριστερών πεποιθήσεων που διατηρούσε προσωπική φιλική σχέση με τον Πάνο Γερμανό και σήμερα, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, βρίσκεται εκτός δικτύου της εταιρείας.



«Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω»


O Kυριάκος Χρηστέας έγινε το 1994 ο Νο 25 στη λίστα των franchisee της εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Κι όμως μετά από 14 χρόνια συνεργασίας βάζει λουκέτο και πωλητήριο στο 8ο και τελευταίο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ που ανέλαβε στη Γλυφάδα. «Πιο εύκολα σκεφτόμουν ότι θα αυτοκτονήσω παρά ότι θα κλείσω το κατάστημα» μας λέει με φόντο το «ΠΩΛΕΙΤΑΙ».

Ένας από τους πρώτους και ιστορικούς συνεργάτες του ΓΕΡΜΑΝΟΥ που κάποια στιγμή έφθασε στο σημείο να έχει ταυτόχρονα 6 καταστήματα της αλυσίδας με πολύ υψηλούς τζίρους, δηλώνει απογοητευμένος τόσο από την κατάληξη της επαγγελματικής συνεργασίας όσο κυρίως από τη συμπεριφορά του φίλου του Πάνου Γερμανού. Το κοινό τους αριστερό παρελθόν αποτελούσε για τον κ. Χρηστέα εγγύηση πιο ισχυρή από οποιοδήποτε νομικό έγγραφο. «Δεν περίμενα τέτοια αντιμετώπιση από το συναγωνιστή και σύντροφό μου» λέει σήμερα πικραμένος κοιτώντας το κλειστό κατάστημά του. «Τώρα πια δεν τους ενδιαφέρει να αγοράζουν τα καταστήματα. Παλαιότερα ήταν πολιτική τους. Κάποτε που τα ήθελε τα μαγαζιά να τα πάρει εύκολα και φθηνά, τα έπαιρνε».

«Πέτα τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας»

Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει ίσως καλύτερα από τον καθένα την πρακτική της εταιρείας. Ο ίδιος στο παρελθόν, υπό το βάρος αβάσταχτων χρεών, αναγκάστηκε να πουλήσει 6 καταστήματα τα οποία αγόρασε η μάνα εταιρεία και τα οποία φυσικά μετά-μοσχοπούλησε σε νέους franchisee. «Η τακτική είναι ότι κόβουν το εμπόρευμα … και σου λένε να πετάξεις τα κλειδιά στη ρεσεψιόν φεύγοντας. Με είπαν και κουτό που τους έκανα τόσα μαγαζιά».

Η καταγγελία του επιχειρηματία -φορτισμένη έντονα συναισθηματικά- δεν σταματά εδώ. Ο Κυριάκος Χρηστέας θυμάται και περιγράφει με πολύ απλά λόγια την αλληλουχία των γεγονότων που τον οδήγησαν στο λουκέτο. Το 1999 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ υιοθέτησε την πρακτική του τραπεζικού πλαφόν για τους συνεργάτες της. Άνοιξε δηλαδή τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα του κάθε franchisee με πιστωτικό όριο και από εκεί και πέρα έπρεπε ο κάθε ένας να αγοράζει προϊόντα από την εταιρεία χρεώνοντας αυτό το τραπεζικό πλαφόν. Φυσικά το υψηλό επιτόκιο βάρυνε τον franchisee.

«Κάποια στιγμή πιάνει ταβάνι το πλαφόν και πάμε στις επιταγές και από εκεί σ’ άλλες επιταγές σ’ άλλη καρτέλα». Εντυπωσιακό στοιχείο της καταγγελίας είναι και το ποσοστό κέρδους με το οποίο εργάζεται ο franchisee του ΓΕΡΜΑΝΟΥ. Από το 2000 περίπου και μετά, στις συμβάσεις εισήχθη ο όρος ικανό βιώσιμο κέρδος… και ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Οι τιμές πώλησης… θα παρέχουν ικανό κέρδος που θα επιτρέπει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης κατ’ αντικειμενική κρίση». Δεν ορίζεται με αριθμό. Περιγράφεται απλώς … και συνεπώς ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

«Αγόρασε φθηνά και πούλησε στο δημόσιο πανάκριβα»

Ο Κυριάκος Χρηστέας είναι η μοναδική περίπτωση franchisee που έχει στραφεί με αγωγή κατά του παλιού του συντρόφου Πάνου Γερμανού ισχυριζόμενος ότι ο κομμουνιστής πολυεκατομμυριούχος αγόρασε 2 καταστήματα πάμφθηνα και τα πούλησε στο ελληνικό δημόσιο πανάκριβα. Σύμφωνα πάντα με την αγωγή, το 2006, τη χρονιά που υπεγράφη η εξαγορά της εταιρείας από την COSMOTE, ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ αγόρασε από τον κ. Χρηστέα 2 καταστήματα προς 300.000 ευρώ το ένα ενώ λίγους μήνες μετά τα πούλησε προς 2.500.000 ευρώ το καθένα στην COSMOTE. Το ποσό βγαίνει από την απλή διαίρεση. Όλο το δίκτυο κοστολογήθηκε 1.300.000.000 ευρώ και περιελάμβανε 520 καταστήματα. Άρα 2.500.000 ευρώ το ένα. Η πλευρά Χρηστέα χαρακτηρίζει προφανή τη δυσαναλογία και δηλώνει ότι και πάλι υπό την πίεση των χρεών αναγκάστηκε να συναινέσει σ’ αυτήν την αισχροκερδή λύση της σύμβασης.

Ο Μπους σε "τρελά" κέφια






Ο Μπους σε "τρελά" κέφια

29 Μαΐου 2008, 23:35



Για ακόμα οκτώ μήνες θα είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζώρτζ Μπους και απ’ότι φαίνεται έχει αρχίσει ήδη να το γιορτάζει!

Στη διάρκεια της παρουσίασης νεοσύλλεκτων στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας στο Κολοράντο, ο πλανητάρχης είχε όρεξη για «παιχνιδάκια».

Έτσι, όπως αποτυπώνεται στη φωτογραφία, «χτυπήθηκε» στήθος με στήθος με έναν από τους στρατιώτες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά του έκανε γκριμάτσες, προφανώς για να ειρωνευτεί την «γοριλίσια» δύναμή του.



Ένα είναι βέβαιο: ότι ο Τζώρτζ Μπούς ο νεότερος θα μας λείψει. Όχι τόσο για την πολιτική του αλλά σίγουρα για το αξεπέραστο στυλ του.

Επεισόδια στο κέντρο, εισβολή στη Νομική

Επεισόδια στο κέντρο, εισβολή στη Νομική

29 Μαΐου 2008, 19:12



Επεισόδια προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Νεαροί κουκουλοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία των φοιτητών έκαψαν την ελληνική σημαία, προκάλεσαν ζημιές σε μία τράπεζα και δύο καταστήματα, ενω πέταξαν μπουκάλια με νερό σε άνδρες των ΜΑΤ. Οι φοιτητές κατάφεραν να απομονώσουν τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν.

Λίγο αργότερα, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην Νομική Αθηνών, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου και αποχώρησαν.

Την ίδια ώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με έδρα τον Βόλο, όπου αυτή την Πέμπτη είχαν προγραμματιστεί εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών αρχών σε έξι σχολές που τελούσαν υπό κατάληψη, στις δύο δεν πραγματοποιήθηκαν τελικά, αφού φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο της Γεωπονικής, άρπαξαν τις κάλπες και τις πέταξαν σε χωράφια. Οι δύο σχολές εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη.



Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί νέο συλλαλητήριο φοιτητών στα Προπύλαια, ενώ υπό κατάληψη θα τελεί και την Παρασκευή το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά, σε ένδειξη συμπαράστασης των φοιτητών προς τους καθηγητές που απεργούν.

Τη «φωτιά» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ανάψει ο νέος νόμος πλαίσιο που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος για την ανάδειξη πρυτάνεων και προέδρων, νέο τρόπο αξιολόγησης των πανεπιστημιακών αλλά και των Ιδρυμάτων, αλλαγή στον τρόπο διανομής των συγγραμμάτων, διαγραφή από τα μητρώα των σχολών των αιωνίων φοιτητών, καθώς και μία και μια σειρά από άλλες ρυθμίσεις.

Στο νοσοκομείο παραμένει ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Αναστάσιος Μάνθος με εγκεφαλική διάσειση, που υπέστη την Τετάρτη, όταν στην προσπάθειά του να αποτρέψει την είσοδο φοιτητών στη συνεδρίαση της Συγκλήτου τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν την Τετάρτη και οι δρόμοι γύρω από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, όταν ομάδες φοιτητών συγκρούστηκαν μεταξύ τους, εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότωφ. Ομάδα φοιτητών κατέλαβε το γραφείο του πρύτανη και σταμάτησε η εκλογική διαδικασία.

Αέριο κοπανιστό και ξεφτίλα στη Ρωσίδα

Θέμος Αναστασιάδης
6 Μαΐου 2008, 11:05
Αέριο κοπανιστό και ξεφτίλα στη Ρωσίδα

Από γεωπολιτική το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν χάνεις αν βάλεις λεφτά στη γη. Ιδίως αν γνωρίζεις ότι θα περάσει από κει κάνα μεγάλο έργο. Το να παίρνουμε φυσικό αέριο και από τους Ρώσους μού φαίνεται πολύ καλό και μπράβο σε όσους το υλοποίησαν, αρκεί να μην προσπαθούν να μας «ψήσουν» ότι υπάρχει τίποτα τζάμπα στη ζωή. Πιο εύκολα μπορώ να πιστέψω ότι ο Ριβάλντο είναι κρυφο-Ολυμπιακός, παρά το ότι ο Πούτιν είναι ορκισμένος φιλέλληνας και ότι κάθε πρωί πριν φύγει για το Κρεμλίνο φιλάει τη γαλανόλευκη για να του πάει καλά η μέρα. Ούτε τρώω το παραμύθι ότι τώρα δεν έχουμε... ανάγκη τους Αμερικανούς! Oύτε ότι τάχα μου έπεσαν στην ανάγκη μας εκείνοι. Μα... από εκεί παίρνουμε τα πετρέλαια; Και εν πάση περιπτώσει, σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά όλα είναι το ίδιο ακριβά. Αλλά και να μην ήταν, ακόμη κι αν, λέμε αν ο Πούτιν μας έστελνε πετρέλαιο με 50 δολάρια το βαρέλι, πάλι τα λαμόγια της ελληνικής αγοράς θα έφταναν τη βενζίνη στο 1,5 ευρώ το λίτρο, με το επιχείρημα ότι ανέβηκε η ταρίφα στις Ρωσίδες των επαρχιακών μπαρ! (Αμα μας βλέπουν κι αυτές να κάνουμε όλο ρεβεράντζες και υποκλίσεις στον Πούτιν, ξεπέφτουμε στα μάτια τους, να το ξέρετε! Και θα το πληρώσουμε διπλά αν είναι να γίνουμε...σερβιτόροι των Ρώσων μεγιστάνων, που πάνε στο «Λαγονήσι Resort» και στο «Ελούντα», όπως μας απειλεί ο Αρης, ο «θεός» του πολέμου του Τουρισμού.

Θέλω να πω ότι αν ο Καραμανλής πιστεύει ότι θα ξεμπερδέψει με το αραχνιασμένο δόγμα του εθνάρχη θεού «έξω πάμε καλά», μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεων. Γιατί καλός είναι ο South Stream αγωγός και οι μαγκιές που κάνουμε εκ του ασφαλούς στον απερχόμενο Μπους, αλλά όταν πας στο πρατήριο και σε κατακλέβουν εταιρείες, διυλιστήρια και πρατηριούχοι μαζί, με τις ευλογίες του Φώλια, αποδεικνύεται ότι το κράτος-«Ρασπούτιν» κερδίζει τον Πούτιν.

Οταν το ίδιο τροφοδοτεί το τρελό τρενάκι των ανατιμήσεων, επιτρέποντας την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, άντε να ελέγξει μετά τα μακαρόνια και το ρύζι! (Για δες καιρό που βρήκε να ακριβύνει κι αυτό. Πάνω που ο Ελληνας εθίστηκε στο σούσι.) Κι αφού βγεις στον πηγαιμό για την εθνική οδό και πληρώσεις ακριβότερα διόδια για τον... ίδιο δρόμο που είχες και πριν, με… την υπόσχεση ότι ΘΑ στον φτιάξουν στο μέλλον, καταλαβαίνεις ότι δεν γίνεται του Πούτιν, αλλά της… Πουτίνας! Εντάξει, το να σου παραδίδουν έτοιμο, σένιο και «δεν ξανάγινε» έναν νέο αυτοκινητόδρομο ή μία σούπερ γέφυρα και να σου λένε «για να περάσεις κάνει τόσο», κάπου το βλέπεις, το εκτιμάς και το καταλαβαίνεις (αρκεί να μην το παρακάνουν μετά που σ’ έχουν βάλει στο χέρι). Αλλά το να πληρώνεις προκαταβολικά για δρόμο, τον οποίο μάλιστα έχεις ήδη πληρώσει από τους φόρους σου, για να γίνει καλύτερος στο ΜΕΛΛΟΝ, αυτό δεν καταπίνεται και δεν λέγεται «αυτοχρηματοδότηση». Εργο με αυτοχρηματοδότηση, από τα λίγα οικονομικά που γνωρίζω, είναι ότι πάει ο κατασκευαστής, παίρνει λεφτά από τις τράπεζες, και ίσως από το κράτος, και το φτιάχνει. Δεν τα παίρνει προκαταβολικά από τον λαό! Αυτό δεν είναι αυτοχρηματοδότηση, είναι… τσεπο-χρηματοδότηση! Από την τσέπη μας! Παρότι η συγκεκριμένη περίπτωση ενοχλεί περισσότερο ψυχολογικά, ενώ τα πολλά μάς τα παίρνουν από χίλιες δυο πλευρές, ιδίως δε αν γίνει και κάνα έγκλημα με αύξηση του ΦΠΑ, είναι ενδεικτική τού πόσο αδιάφορα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την οικονομική συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Δεν ξέρω αν έξω πάει όντως καλά ο Καραμανλής και θα ήμουν πιο σίγουρος αν δεν είχα ακούσει τον Βλαντιμίρ να λέει τόσες φορές το όνομα «Macedonia» σαν το «Χριστός Ανέστη» στην εκκλησία. Μπας κι έχει πιάσει το «ψώνιο» μας και μας δουλεύει κι αυτός; Ξέρω μόνο –στα σίγουρα- ότι μέσα δεν πάμε καθόλου, μα καθόλου, μα καθόλου καλά. Γι’ αυτό κι ο Τσίπρας αγανάκτησε και πήγε δέκα μέρες στο εξωτερικό -όπως είχε αποσυρθεί και ο Λένιν στην Ελβετία πριν από την Οκτωβριανή- για να σχεδιάσει την επερχόμενη επανάσταση. Κι αν έχει και κάνα μπιτόνι με φθηνό πετρέλαιο του Τσάβες μαζί του, ποιος τον πιάνει.

Πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κάμερες του C4I

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΜΑΪΟΥ 2008 - 01:56



Πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κάμερες του C4I
29 Μαΐου 2008, 18:34

της Βασιλικής Κόκκαλη
Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. επειδή λειτουργούσαν, παρά την απαγόρευση, οι κάμερες του συστήματος C4I - όπως και 13 ακόμα κάμερες που ήταν σε πλατείες, χώρους συγκεντρώσεις κ.λπ. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επειδή οι κάμερες λειτουργούσαν αν και είχε λήξει η ισχύς των αποφάσεων που επέτρεπαν την καταγραφή.

Η παράνομη βιντεοσκόπηση διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών ελέγχων που έκανε η Αρχή, τον Μάιο του 2007, στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι κάμερες του C4I λειτουργούσαν κανονικά, όπως επίσης κανονικά λειτουργούσαν και 13 από τις 32 κάμερες για τις οποίες είχε διαταχθεί η αφαίρεσή τους. Επιπλέον, τα μέλη της Αρχής διαπίστωσαν ότι η ΕΛ.ΑΣ. τηρούσε σε αρχείο τα βίντεο των καμερών πάνω από το επιτρεπόμενο όριο των επτά ημερών. Ετσι, επιβλήθηκε πρόστιμο στην ΕΛ.ΑΣ., την ακύρωση του οποίου ζήτησαν με προσφυγή τους στο ΣτΕ τα υπουργεία Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο, η Ολομέλεια του ΣτΕ επικύρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε διάσκεψη, το πρόστιμο των 3.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην ΕΛ.ΑΣ., κρίνοντας ότι είναι νόμιμο και αιτιολογημένο.

Αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν μπήκε στην ουσία των υποθέσεων όσον αφορά προσφυγές που είχαν καταθέσει 41 συνολικά άτομα, ανάμεσά τους η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Γ. - Αλ. Μαγκάκη, ο πρώην ευρωβουλευτής κ. Ε. Κόρακας, καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές κ.ά. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις με τις οποίες επετράπη από το 2004 έως τις 24-5-2007 η παράταση λειτουργίας των 293 καμερών του συστήματος C4I και των 49 που προϋπήρχαν του συστήματος αυτού για διευκόλυνση και έλεγχο της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το ΣτΕ έκρινε ότι οι δίκες αυτές καταργήθηκαν καθώς έληξε η ισχύς της απόφασης που επέτρεπε τη λειτουργία των καμερών, ενώ ισχύει πλέον νέο νομοθετικό πλαίσιο από τις αρχές του έτους, που επιτρέπει να λειτουργούν οι κάμερες της ΕΛ.ΑΣ.

Εκρυθμη η κατάσταση στην παιδεία - Επεισόδια στο Παν. Θεσσαλίας και στο συλλαλητήριο

29 Μαΐου 2008, 18:57

της Ισμήνης Χαραλαμποπούλου
Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στον χώρο της παιδείας. Φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή, ζητώντας την κατάργηση του νόμου-πλαισίου. Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες, έσπασε τζαμαρίες καταστημάτων και έβαλε φωτιές. Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, όπου έχει προγραμματισθεί νέο συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα επεισόδια πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου πραγματοποιήθηκαν οι φοιτητικές εκλογές σε σχολές του Βόλου, που είχαν αναβληθεί λόγω καταλήψεων. Λίγη ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, ομάδα φοιτητών άρπαξε την κάλπη χωρίς να σημειωθούν έκτροπα.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Η μεταρρύθμιση προχωρά, η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα προστατεύει τη δημοκρατία στα ιδρύματα, οι ίδιοι οι φοιτητές στηρίζουν τις αλλαγές προς ένα καλύτερο δημόσιο πανεπιστήμιο. Εγώ θέλω να ξανακαταδικάσω τη βία και τα ακραία σύνολα, τα οποία προσπαθούν να φυλακίσουν και ν’ απαξιώσουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και να εκφράσω την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και ν’ απαντήσουμε στις όποιες πολιτικές κατηγορίες με αποτελέσματα μετρήσιμα και ανταποδοτικά για τον ελληνικό λαό και για τη νέα γενιά».

Οι πανεπιστημιακοί από την πλευρά τους συνεχίζουν έως και αύριο την απεργία.

Εγκεφαλική διάσειση και απώλεια συνείδησης υπέστη ο πρύτανης του Α.Π.Θ

29 Μαΐου 2008, 21:16της Έλσας Ποιμενίδου
Παραμένει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστάσιος Μάνθος, ο οποίος τραυματίστηκε χθες κατά τη διάρκεια επεισοδίων, όταν ομάδα φοιτητών προσπάθησε να διακόψει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ο κ. Μάνθος νοσηλεύεται, προκειμένου να συνεχιστούν οι προληπτικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς υπέστη εγκεφαλική διάσειση, απώλεια συνείδησης, σπασμό εγκεφαλικών μυών και θλάση στον αυχένα. Οι γιατροί θα προχωρήσουν σε νέες εξετάσεις για να αποφασίσουν αν θα δοθεί εξιτήριο. Νοσηλεύεται στη Β΄ Νευρολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ και όπως επισημαίνουν οι γιατροί δεν είναι σε θέση να δεχθεί επισκέψεις, γιατί πάνω από όλα χρειάζεται ησυχία. Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι πρώτες του αντιδράσεις για το περιστατικό, καθώς δεν έχει μιλήσει ακόμη στους δημοσιογράφους παρά μόνο στην οικογένεια και στους στενούς συνεργάτες του. Αύριο αναμένεται να τον επισκεφθεί ο Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Η κατάσταση του παραμένει σταθερή, υποβλήθηκε σε νέο έλεγχο και αποφασίστηκε να παραμείνει νοσηλευόμενος» δήλωσε ο Γιώργος Παρχαρίδης διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Η Πολυτεχνική Σχολή αποφάσισε ως ένδειξη διαμαρτυρίας την αναστολή της λειτουργίας της για τρεις ημέρες, όπως επίσης και οι διοικητικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση εργασίας καταγγέλλοντας τα όσα συνέβησαν. Να θυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το τετραετές ακαδημαϊκό-αναπτυξιακό πρόγραμμα του Α.Π.Θ, ομάδα περίπου 200 φοιτητών εισέβαλαν στην αίθουσα όπου εξελισσόταν η διαδικασία και απαίτησαν τη διακοπή της συνεδρίασης. Τα μέλη της Συγκλήτου αντέδρασαν, ακολούθησαν διαπληκτισμοί και κάποια στιγμή την ώρα της έντασης ο πρύτανης έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.

ÅíäéáöÝñïí Üñèñï áðü ôï ÐÑÙÔÏ ÈÅÌÁ

Ãåéá óïõ logisths,

ÂñÞêá Ýíá åíäéáöÝñïí Üñèñï:
ÄéÜâáóÝ ôï åäþ: http://www.protothema.gr/content.php?id=9600

Åõ÷áñéóôþ, reporter

Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Πρόωρος καύσωνας
Tuesday, 05.27.2008, 05:29am (GMT)

Yψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το επόμενο 3ήμερο. Η θερμοκρασία θα φτάσει αύριο τους 36 και σε ορισμένες περιοχές τους 37 βαθμούς
Βρες την κάλπη
Monday, 05.26.2008, 10:21am (GMT)

Ψέυτικη κάλπη στήθηκε στο ΤΕΙ Αθήνας, λόγω των αντιδράσεων των φοιτητών, οι οποίοι την κατέσχεσαν χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι ήταν...κάλπικη
ΕΛΛΑΔΑ
 
Θηριωδία
Tuesday, 05.27.2008, 09:06am (GMT)

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι πατέρας μετά από καυγά με τη γυναίκα του, στραγγάλισε το παιδί του, ένα αγοράκι 7 μηνών
ΕΛΛΑΔΑ
 
Νέες δεσμεύσεις ηλιελαίου
Tuesday, 05.27.2008, 02:21pm (GMT)

Οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά έχουν προχωρήσει στην προληπτική δέσμευση και απόσυρση κατά περίπτωση 13 περίπου τόνων ηλιελαίου
Ένταση και λιποθυμίες
Wednesday, 05.28.2008, 09:05am (GMT)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τη βίαια διακοπή από φοιτητές της συνεδρίασης της Συγκλήτου

(no subject)

begin:vcard
fn:CHRIS GEORGIOY
n:GEORGIOY;CHRIS
email;internet:LOGISTHS@GMAIL.COM
tel;work:+30 210-5906845
tel;fax:+30 210-5907580
tel;home:+30 210-5906845
tel;cell:+30 6939-454880
version:2.1
end:vcard

*1054881/962/16.5.2008 Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας
εισοδήματος οικ.έτους 2008 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου
από πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών καθώς και εισοδήματα, από συμμετοχή
σε εταιρία, από μισθωτές υπηρεσίες, αξιωματικών εμπορικών πλοίων, από
την αλλοδαπή και κατοίκων εξωτερικού *
Αθήνα, 16 Mαϊου 2008
Αριθ.Πρωτ.: 1054881/962/Α0012
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡ.ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΑ: Α', Β'

Ταχ. Δ/νση :Κ.Σερβίας 10
Ταχ.Κώδικας:101 84 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες:Αικ.Παπαβασιλείου
Τηλέφωνο : 210 3375317-318
ΦΑΞ : 210 3375001

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος
οικ.έτους 2008 που υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου από
πράκτορες ασφαλιστικών εταιριών καθώς και εισοδήματα, από συμμετοχή σε
εταιρία, από μισθωτές υπηρεσίες, αξιωματικών εμπορικών πλοίων, από την
αλλοδαπή και κατοίκων εξωτερικού

Α Π Ο Φ Α Σ Η
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

'Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 22 του ν.2020/1992 (ΦΕΚ 34Α) με
τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομίας και
Οικονομικών να παρατείνει με απόφαση, τις προθεσμίες που ορίζονται από
τις κείμενες φορολογικές διατάξεις για υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε
εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Την κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και
Οικονομικών 42362/Υ252/28.9.2007
<http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=565> (ΦΕΚ Β' 1948) για τον
καθορισμό αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών.

3. Τις διατάξεις του άρθρου 62 του ν.2238/1994
<http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=3195> (ΦΕΚ 151 Α') που ορίζει
τις προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

4. Τα αιτήματα διαφόρων επαγγελματικών οργανώσεων φοροτεχνικών και ιδιωτών.

5. Tη διαπίστωση ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε
βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων όλων των κατηγοριών, των υποχρέων
που προβλέπονται από τις διατάξεις των υποπεριπτώσεων αα', ββ', γγ', δδ'
και εε' της περίπτωσης γ' της παρ. 1 του άρθρου 62 του ν. 2238/1994
<http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=3195> που υποβάλλονται
ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, παρατείνονται κατά δέκα (10) εργάσιμες
ημέρες από τη τελευταία ημερομηνία υποβολής τους.

2. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ακριβές αντίγραφο
Η Προϊσταμένη της Γραμματείας

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΕΖΑΣ

(no subject)

begin:vcard
fn:CHRIS GEORGIOY
n:GEORGIOY;CHRIS
email;internet:LOGISTHS@GMAIL.COM
tel;work:+30 210-5906845
tel;fax:+30 210-5907580
tel;home:+30 210-5906845
tel;cell:+30 6939-454880
version:2.1
end:vcard

/2008-05-28 @ 08:33:39/

* Οικονομικές Ειδήσεις
<http://www.taxheaven.gr/news/index.php?category=4>

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 40.000 νέους

Καθιερώνεται η 5μηνη επιδοτούμενη απασχόληση νέων ηλικίας 16 έως 25 ετών
για την απόκτηση σχετικής εργασιακής εμπειρίας

Με ένα νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα (το οποίο προβλέπει είτε την 5μηνη
απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στις επιχειρήσεις είτε την παρακολούθηση
προγραμμάτων πιστοποιημένης κατάρτισης στην πληροφορική ή στον
επαγγελματικό προσανατολισμό) θα επιχειρήσει η ηγεσία του υπουργείου
Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να περιορίσει τα δυσανάλογα (25%
κατά μέσο όρο) υψηλά, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε σύγκριση με τις
άλλες ομάδες του πληθυσμού, ποσοστά ανεργίας των νέων ηλικίας έως 25
ετών και τη δυσκολία πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας που
αντιμετωπίζει 1 στους 2, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και κάθε χρόνο θα «απορροφά»
40.000 νέους οι οποίοι «εγκαταλείπουν ή τελειώνουν το σχολείο χωρίς να
προχωρούν σε σπουδές», παρουσίασαν χθες η υπουργός Φ. Πάλλη - Πετραλιά
και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γ. Βερναδάκης.

Συμμετοχή
Η διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα τόσο των ανέργων όσο και των
επιχειρήσεων θα γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ:

Οι νέοι θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για συμμετοχή σε μια από τις 3
δράσεις του προγράμματος: Δηλ. είτε για την 5μηνη απόκτηση εργασιακής
εμπειρίας που (σε αντίθεση με τα προγράμματα Stage τα οποία εφαρμόστηκαν
έως σήμερα) θα προσφέρεται με πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική
κάλυψη και έναντι αμοιβής 680,59 ευρώ το μήνα (στο ύψος του εκάστοτε
ισχύοντος κατώτατου μισθού) είτε για την παρακολούθηση σεμιναρίων
πληροφορικής (διάρκειας 100 ωρών με ωριαία αμοιβή 6 ευρώ) και
επαγγελματικού προσανατολισμού (διάρκειας 60 ωρών με αποζημίωση 10 ευρώ
την ώρα).

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν, χωρίς καμία δέσμευση, σε
άνεργους νέους πεντάμηνη επιδοτούμενη απασχόληση θα υποβάλουν χωριστά
τις αιτήσεις τους.

Ο ΟΑΕΔ μέσω ειδικής εφαρμογής θα επιλέγει αυτόματα τις αιτήσεις και θα
τοποθετεί τους άνεργους στις συγκεκριμένες δράσεις.

«Δεν λύνεται το θέμα της ανεργίας, όμως, η δράση αυτή είναι ένα δίχτυ
ασφαλείας για όσους δεν έχουν κατορθώσει να κατοχυρώσουν εκπαιδευτικά
προσόντα», δήλωσε η Φ. Πάλλη Πετραλιά.

«Το πρόγραμμα με τον τίτλο «μια αρχή, μια ευκαιρία» θα προσφέρει αυτά
που οι ίδιοι οι νέοι έχουν απαντήσει σε έρευνά μας ότι θεωρούν ότι τους
λείπουν για να μπουν στην αγορά εργασίας, δηλ. προϋπηρεσία, κατάρτιση
στην πληροφορική και καθοδήγηση», δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Πηγή Ημερησία

[Fwd: Ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Οικονομολόγων.]

begin:vcard
fn:CHRIS GEORGIOY
n:GEORGIOY;CHRIS
email;internet:LOGISTHS@GMAIL.COM
tel;work:+30 210-5906845
tel;fax:+30 210-5907580
tel;home:+30 210-5906845
tel;cell:+30 6939-454880
version:2.1
end:vcard

Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 2008-05-20 @ 08:22:17
Οικονομικές Ειδήσεις 7546 Views -->
Στη φυλακή τρεις εφοριακοί για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ οδηγήθηκαν τρεις εφοριακοί που υπηρετούσαν στη ΔΟΥ Νεάπολης, κατηγορούμενοι ότι επέστρεψαν φόρο 460 εκατομμυρίων δραχμών σε επιχειρήσεις- μαϊμού που παρουσίαζαν εξαγωγές που ποτέ δεν έγιναν. Πρόκειται για ένα τμήμα του μεγάλου σκανδάλου της επιστροφής ΦΠΑ που αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ» το 2001, από το οποίο το Δημόσιο έχασε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι εφοριακοί που κατηγορούνται για το σκάνδαλο και υπηρετούσαν τουλάχιστον σε τέσσερις Εφορίες της Θεσσαλονίκης φέρονται ότι σε συνεργασία με ιδιώτες, οι οποίοι άνοιγαν εικονικά εξαγωγικές επιχειρήσεις, παρουσίαζαν ενδοκοινοτικές εξαγωγές και έτσι εισέπρατταν χρήματα από επιστροφή φόρου. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε όταν έγινε τυχαίος έλεγχος από το τότε ΣΔΟΕ σε εταιρεία- μαΐμού στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και προέκυψε ότι όλη η εξαγωγική επιχείρηση ήταν ένα γραφείο με ένα τηλέφωνο, αλλά από τους εμφανιζόμενους ιδιοκτήτες του είχαν εισπραχθεί επιστροφές ΦΠΑ δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών. Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι δύο εφοριακοί- ο τότε προϊστάμενος του τμήματος ΦΠΑ και ένας υπάλληλος- κατηγορήθηκαν για απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ότι σε δύο περιπτώσεις επέστρεψαν 350 και 110 εκατομμύρια δραχμές σε εξαγωγικές εταιρείες, χωρίς να ελέγξουν εάν έγιναν οι εξαγωγές. Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 και 6 ετών. Ο τρίτος εφοριακός, εις βάρος του οποίου επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών, κατηγορήθηκε για τη μία περίπτωση επιστροφής. Πηγή Τα Νέα
Απλοποίηση διαδικασιών για ίδρυση ΕΠΕ 2008-05-21 @ 17:53:12
Οικονομικές Ειδήσεις 3254 Views -->
Απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης ΕΠΕΝομοθετική ρύθμιση, που τροποποιεί το Νόμο 3190/1955 και προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης των εταιριών περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας. Η τροπολογία, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Τετάρτη 14 Μαΐου, προβλέπει τη μείωση του χρονικού διαστήματος αλλά και του κόστους που απαιτούνται για να ιδρυθεί μια ΕΠΕ.Σύμφωνα με την Έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας, απαιτούνταν 38 εργάσιμες ημέρες για να ιδρυθεί μια εταιρία περιορισμένης ευθύνης στην Ελλάδα. Πλέον, μετά τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, θα απαιτούνται μόνο 15 εργάσιμες ημέρες για την ίδρυση μιας ΕΠΕ, δηλαδή εξοικονομούνται 23 ημέρες.Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαιτείται η δημοσίευση του καταστατικού των ΕΠΕ στο τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιριών Περιορισμένης Ευθύνης της Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Συχνά, όμως, η ημερομηνία της πραγματικής κυκλοφορίας των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης είναι μεταγενέστερη της αναγραφόμενης, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η λειτουργία της εταιρίας κατά την έναρξή της. Για το σκοπό αυτό, η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι, για να μπορεί η επιχείρηση να ξεκινά τη λειτουργία της, θα αρκεί πλέον η προσκόμιση της βεβαίωσης που χορηγεί το Εθνικό Τυπογραφείο και στην οποία αναγράφεται ο αριθμός και η ημερομηνία του ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η εταιρική σύμβαση και του αντιγράφου αυτής νομίμως επικυρωμένου από το αρμόδιο Πρωτοδικείο.Παράλληλα, για τη διασφάλιση της διαφάνειας των συναλλαγών, το Εθνικό Τυπογραφείο υποχρεούται να αναρτά στην ιστοσελίδα του περίληψη της εταιρικής σύμβασης εντός τριών ημερών από την παραλαβή της. Έτσι, οποιοσδήποτε τρίτος προστατεύεται επαρκώς, αφού μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου η προσπέλαση των δημοσιοποιούμενων πληροφοριών σχετικών με την εταιρεία είναι ανοικτή σε όλους.Ένα δεύτερο σημείο της νέας ρύθμισης είναι ότι μειώνεται το ελάχιστο κεφαλαίο που απαιτείται για την ίδρυση των ΕΠΕ, ώστε το ελάχιστο εταιρικό κεφάλαιο θα ανέρχεται πλέον σε 4.500 ευρώ αντί των 18.000 ευρώ, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η μείωση του εταιρικού κεφαλαίου αναμένεται από το ΥΠΑΝ να συμβάλει θετικά στην αύξηση της δυνατότητας για επιχειρηματική δράση, δηλαδή στην τόνωση της ευκαιρίας δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.Εξάλλου η εν λόγω μείωση επιδρά και στη μείωση του κόστους ίδρυσης επιχειρήσεων, δεδομένου ότι ένα μέρος των εξόδων ίδρυσης είναι η καταβολή του Φόρου Συγκέντρωσης Κεφαλαίου (ΦΣΚ) που αντιστοιχεί στο 1% του εταιρικού κεφαλαίου. Με τη μείωση του ελάχιστου καταβαλλόμενου κεφαλαίου, ο φόρος θα αντιστοιχεί πλέον σε 45 ευρώ και όχι σε 180 ευρώ που είναι σήμερα. Αίρεται, έτσι, ένα ακόμα εμπόδιο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.ΑΠΕ - ΜΠΕ

Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο απόφασης για τους καταχρηστικούς όρους τραπεζών.

Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο απόφασης για τους καταχρηστικούς όρους τραπεζών. 2008-05-28 @ 08:30:21
Οικονομικές Ειδήσεις 526 Views -->
Την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο απόφασης για τους καταχρηστικούς όρους τραπεζώνΤο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τους καταχρηστικούς όρους των τραπεζικών συναλλαγών θα είναι έτοιμο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο γγ Καταναλωτή Γ.Οικονόμου. Η απόφαση, που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, προβλέπει κατάργηση της ποινής προεξόφλησης και των εξόδων φακέλου, τόκους βάσει έτους 365 ημερών, ενώ εξετάζεται το όριο για κατάσχεσης πρώτης κατοικίας.Σύμφωνα με τον Γ.Οικονόμου η υπουργική απόφαση θα βάλει οριστικό φρένο σε καταχρηστικούς όρους των τραπεζικών συναλλαγών, που έχουν κριθεί ως τέτοιοι με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.Η απόφαση επιβάλλει στις τράπεζες να αποσύρουν από τις συμβάσεις με τους καταναλωτές -και, άρα, από τις συναλλαγές- τουλάχιστον έξι καταχρηστικές επιβαρύνσεις δανειοληπτών και κατόχων πιστωτικών καρτών.Έτσι, παρελθόν θα αποτελεί μετά την υπογραφή της απόφασης η είσπραξη ποινής προεξόφλησης από την τράπεζα, αν ο καταναλωτής εξοφλήσει πρόωρα το στεγαστικό δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου (σήμερα πληρώνει ποινή 2,5% του κεφαλαίου, που καταβάλλει πριν την επίσημη λήξη του δανείου του).Επιπρόσθετα, οι τόκοι των στεγαστικών κυμαινόμενου επιτοκίου δεν θα υπολογίζονται πλέον με βάση έτος 360 ημερών, αλλά 365 -κάτι που σημαίνει ότι ο δανειολήπτης θα πληρώνει λιγότερους τόκους.Επίσης, οι δανειολήπτες δεν θα επιβαρύνονται με τα λεγόμενα «έξοδα χρηματοδότησης» για τα στεγαστικά κυμαινόμενου επιτοκίου (1% επί του ποσού του χορηγηθέντος δανείου), ούτε με τα «έξοδα φακέλου».Βάσει της προωθούμενης απόφασης, το ύψος των επιτοκίων πιστωτικών καρτών δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα εκάστοτε ισχύοντα εξωτραπεζικά επιτόκια, ενώ καταργείται ο μονομερής -από την τράπεζα- προσδιορισμός του ύψους του κυμαινόμενου επιτοκίου, χωρίς αναφορά στο κόστος του χρήματος για την ίδια.Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι εξετάζεται η πιθανότητα να επεκταθεί το όριο πέραν του οποίου κατάσχεται η πρώτη κατοικία δανειολήπτη για χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες (σήμερα, η οικία δεν κατάσχεται για χρέη ως 10.000 ευρώ).Παράλληλα, ο γγ Καταναλωτή επισήμανε ότι ο ρόλος των τραπεζών στην ελληνική οικονομία και απασχόληση είναι μεν πολύ σημαντικός, αλλά υπάρχει και η άλλη πτυχή της λειτουργίας τους: τραπεζικά ιδρύματα, υποστήριξε, αγνοούν δικαστικές αποφάσεις, ακόμη και αμετάκλητες, κάνουν παραπλανητικές διαφημίσεις, εφαρμόζουν επιθετικές εμπορικές πολιτικές για την έκδοση, π.χ., πιστωτικών καρτών, ενώ λαμβάνουν ανεξήγητες προμήθειες.«Σε μια περίοδο που εισοδήματα και νοικοκυριά πιέζονται ασφυκτικά, οι τράπεζες δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και υπενθύμισε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας, σύμφωνα με τα οποία: 25% των πολιτών αδυνατεί να αποπληρώσει δανειακές υποχρεώσεις και 75% θεωρεί ότι οι όροι του τραπεζικού δανεισμού δεν είναι δίκαιοι.Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι η γενική γραμματεία ζήτησε από τις τράπεζες -μέσω επιστολής προς την Ένωση τους- να υιοθετήσουν -προς όφελος των καταναλωτών- πρωτόδικη δικαστική απόφαση, έστω και αν δεν έχει τελεσιδικήσει, η οποία αφορά -μεταξύ άλλων- αλλαγές στα εξής: χρέωση προμήθειας για καταθέσεις σε λογαριασμού τρίτου προσώπου, επιβαλλόμενα έξοδα «αδράνειας» 0,60 - 1 ευρώ μηνιαίως για λογαριασμούς κατάθεσης που μένουν ακίνητοι για περισσότερο από 18 μήνες και κλιμακωτή χρέωση 3-20 ευρώ σε ανάληψη μετρητών από πιστωτική κάρτα.Πηγή In.gr

ΛΣΑ - Αίτημα για παράταση προθεσμιών υποβολής του ΕΤΑΚ

ΛΣΑ - Αίτημα για παράταση προθεσμιών υποβολής του ΕΤΑΚ 2008-05-14 @ 09:53:54
Συλλόγων ανακοινώσεις 3836 Views -->
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝΑθήνα, 13 Μαΐου 2008 Προς: Υπουργείο Οικονομίας και ΟικονομικώνΥπʼ όψιν: Υφυπουργού κ. Αντώνη Μπέζα Κοιν: Διεύθυνση Κεφαλαίου Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος Διεύθυνση Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων Διεύθυνση Φορολογικών ΕλέγχωνΘέμα : « Παράταση προθεσμιών υποβολής του ΕΤΑΚ»Κύριε Υπουργέ,Σκοπός της παρούσας επιστολής είναι η παράταση των προθεσμιών της υποβολής των φορολογικών εντύπων του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ).Θεωρείται αναγκαία η μεταβολή των προθεσμιών λόγω συγκεκριμένων προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί και θα επιθυμούσαμε να σας παραθέσουμε συνοπτικά.Εν πρώτοις, είναι γνωστό ότι το ΕΤΑΚ αποτελεί ένα καινούριο κεφάλαιο στο τομέα της φορολογίας και φυσικό επακόλουθο είναι να υπάρχουν ασάφειες από τη πλευρά της νομοθεσίας και απορίες από την πλευρά των λογιστών- φοροτεχνικών. Συνεπώς θεωρείται σκόπιμο να υπάρξουν κάποιες επεξηγήσεις πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων, για να αποφευχθούν τυχόν λάθη και παραλείψεις και ως εκ τούτου παροχή λανθασμένων στοιχείων. Επιπροσθέτως είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι λόγω ακριβώς της πρωτοτυπίας αυτού του φόρου τα ηλεκτρονικά προγράμματα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις του φορολογικού σχεδίου, γεγονός που καθιστά αντιξοότερες τις συνθήκες υποβολής των δηλώσεων.Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ο φόρτος εργασίας των λογιστών- φοροτεχνικών αυτή τη περίοδο είναι αρκετά μεγάλος, εξαιτίας του ότι η χρονική περίοδος υποβολής των δηλώσεων του εκκαθαριστικού ΦΠΑ ,των ΕΠΕ και των ΑΕ έχουν συμπέσει, καλύπτοντας το πρώτο και δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός που διανύουμε. Επομένως το έργο των λογιστών γίνεται δυσχερέστατο επιφορτιζόμενοι δε με την υποβολή των δηλώσεων του ΕΤΑΚ. Σημειωτέον, ότι μόλις σήμερα έγινε η εγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού στις κατά τόπους ΔΟΥ από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, καθυστέρηση η οποία συνεπάγεται περαιτέρω χρονική πίεση. Εκθέτοντας, λοιπόν, τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος μας αυτή τη περίοδο ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ζητά την παράταση της υποβολής των δηλώσεων του ΕΤΑΚ έως τις 30 Ιουνίου του 2008 και την παροχή του απαιτούμενου χρονικού περιθωρίου ώστε όλοι οι λογιστές- φοροτεχνικοί να φέρουν εις πέρας το έργο που καλούνται να εκπληρώσουν. Με εκτίμησηΓια τον Λογιστικό Σύλλογο ΑθηνώνΤο Διοικητικό Συμβούλιο

Κατάργηση της θεώρησης

Κατάργηση της θεώρησης - διάτρησης όλων των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κλπ), αντικειμενικά κριτήρια για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων, 2008-05-16 @ 09:18:48
Οικονομικές Ειδήσεις 13830 Views -->
Κατάργηση της θεώρησης - διάτρησης όλων των φορολογικών στοιχείων (τιμολογίων, αποδείξεων παροχής υπηρεσιών κλπ), αντικειμενικά κριτήρια για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων, ηλεκτρονική σήμανση όλων των φορολογικών στοιχείων, ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και on line συναλλαγές με την εφορία περιλαμβάνει το σχέδιο της κατάργησης του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που προωθεί η κυβέρνηση.Η κατάργηση του ΚΒΣ θα γίνει σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία και όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες στο υπουργείο Οικονομικών θα απαλλάξει τις επιχειρήσεις και τα λογιστήριά τους από τη γραφειοκρατική «οδύσσεια» και την ανασφάλεια, θα περιορίσει τις επισκέψεις των επιτηδευματιών στις εφορίες και θα αμβλύνει τα σημεία τριβής μεταξύ πολιτών και φορολογικών υπαλλήλων.Ειδικότερα το σχέδιο της σταδιακής κατάργησης του ΚΒΣ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων. Η επιλογή των προς έλεγχο επιχειρήσεων θα γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως τζίρος, φορολογικές παραβάσεις που έχουν διαπράξει κατά το παρελθόν κλπ.Υπό έλεγχο και ανεξαρτήτως τζίρου, θα βρίσκονται πάντα όσοι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις πλαστών - εικονικών τιμολογίων, αλλά και τα λεγόμενα «επικίνδυνα» επαγγέλματα (όπως συνεργεία αυτοκινήτων κ.α.) που παρουσιάζουν τάσεις φοροδιαφυγής.# Απλοποίηση όλων των φορολογικών εντύπων και πρωτίστως των δηλώσεων του ΦΠΑ.# Ηλεκτρονικές συναλλαγές.# Ηλεκτρονική υποβολή όλων των δηλώσεων.# Ηλεκτρονική σήμανση των φορολογικών στοιχείων με πλήρη κατάργηση της θεώρησης - διάτρησης.# Εξορθολογισμό των προστίμων και ποινών.# Εκπαίδευση και επιμόρφωση των στελεχών του ελεγκτικού μηχανισμού.# Πάγιο και σταθερό σύστημα φορολογικών ελέγχων.Πηγή ΗμερησίαΠρος κατάργηση ο Κ.Β.Σ.Στην κατάργηση του πολυπλοκότερου ίσως νομοθετικού κείμενου στη χώρα μας που δεν είναι άλλο από τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων προτίθεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος και της οικοδόμησης κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογικών αρχών και πολιτών.Η κατάργηση του ΚΒΣ αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα πάγιο αίτημα των παραγωγικών φορέων, που θεωρούν ότι ο ρόλος του δεν είναι και τόσο αθώος σε ό,τι αφορά την ασύμμετρη έκβαση των φορολογικών ελέγχων, καθώς λόγω της πολυδαίδαλης σύνθεσής του αφήνει «παράθυρα» για αυθαιρεσία των φορολογικών αρχών και συναλλαγή με τους φορολογουμένους. Ως χαρακτηριστικές τέτοιες διατάξεις θα μπορούσαν να αναφερθούν η παράταση του χρόνου παραγραφής και η επέκταση του φορολογικού ελέγχου σε όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις, ρυθμίσεις που οδηγούν σήμερα σε ομηρία χιλιάδες επιχειρήσεις. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ και στον ΟΟΣΑ που διατηρεί τέτοιες τυπολατρικές διατάξεις, τις οποίες, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η κυβέρνηση οφείλει να καταργήσει, αλλά και να ενσωματώσει από την άλλη πλευρά όλες εκείνες που είναι χρήσιμες στη φορολογική νομοθεσία. Απώτερος στόχος να αντικειμενικοποιηθούν οι ελεγκτικές διαδικασίες έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι επαφές μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένων, που αποτελεί όλοι το γνωρίζουν τη βασική γεννεσιουργό αιτία της διαφθοράς.Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση του ΚΒΣ θα γίνει σταδιακά σε βάθος τριετίας και μετά από διάλογο του υπουργείου Οικονομικών με τους κοινωνικούς εταίρους και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή. Σκοπός θα είναι η υποβολή εισηγήσεων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η υπόδειξη διατάξεων που δημιουργούν σύγχυση ή είναι επιδεκτικές ερμηνειών, η κατάργηση ή απλοποίηση διαδικασιών, η περιοδική επανεξέταση του συστήματος ποινών κ.λπ. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις που θα ενσωματώνονται σταδιακά στον Κώδικα μέχρι την κατάργησή του, θα κινούνται στο «πνεύμα» της απλοποίησης και θα αφορούν μεταξύ άλλων: Στην ηλεκτρονική αποθήκευση των δεδομένων βιβλίων και την κατάργηση του χάρτινου αρχείου, στη δραστική μείωση μέχρι και κατάργηση της θεώρησης βιβλίων και στοιχείων, στον εξορθολογισμό των ποινών για απλές παραβάσεις, στην περαιτέρω θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων στην απλοποίηση των φορολογικών εντύπων και την υποχρεωτική υποβολή τους με ηλεκτρονικό τρόποΠηγή: Κέρδος

Αντισυνταγματικά τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών του ΙΚΑ για τις οικοδομές

Αντισυνταγματικά τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών του ΙΚΑ για τις οικοδομές 2008-05-28 @ 08:31:17
Εργατικά - Ασφ/κά 2056 Views -->
Αντισυνταγματικά τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών του ΙΚΑ για τις οικοδομέςΑντισυνταγματικά κρίθηκαν από το ΣτΕ τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ στον τομέα των ιδιωτικών οικοδομών και των κατασκευαστικών εταιρειών.Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 1545/2008 απόφασή της, έκρινε ότι τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών που χρησιμοποιεί το ΙΚΑ στον τομέα των ιδιωτικών οικοδομών και των κατασκευαστικών εταιρειών, τα οποία προβλέπονται από το άρθρο 23 του Ν. 2434/1996 και τον Κανονισμό Ασφάλισης του ΙΚΑ, είναι αντίθετα στις επιταγές των άρθρων 20 και 22 του Συντάγματος.Το ΙΚΑ με τα αντικειμενικά κριτήρια εισφορών καθορίζει, ανάλογα και με την επιφάνεια του υπό ανέγερση κτίσματος, τα ένσημα που πρέπει να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες κατά τα διάφορα στάδια κατασκευής της οικοδομής (μπετά, τοιχοποιία, κ.λπ.) για τα άτομα που εργάζονται στην οικοδομή τους.Ειδικότερα, η απόφαση της Ολομέλειας αναφέρει: «Επί των εισφορών που οφείλονται για τα οικοδομικά έργα, πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στον υπόχρεω εργοδότη να ισχυρίζεται και να αποδεικνύει ενώπιον των αρμοδίων οργάνων του ΙΚΑ και των δικαστηρίων, επί τη βάσει στοιχείων, ότι απασχόλησε συγκεκριμένους εργαζομένους στα έργα αυτά για συγκεκριμένες ημέρες εργασίας, των οποίων ο αριθμός μπορεί και να υπολείπεται από αυτόν που προκύπτει από την εφαρμογή για το συγκεκριμένο οικοδομικό έργο του συστήματος υπολογισμού των κατ' ελάχιστον καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 23 του Ν. 2343/1996».Η Ολομέλεια έκρινε, μεταξύ των άλλων, ότι «η διάταξη του άρθρου 23 του Ν. 2343/1996, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα ανταποδείξεως εκ μέρους του εργοδότη μόνον σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και όχι σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετη προς τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 20 παρ. 1 και 22 παρ. 5».Πηγή In.gr
Από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων δύο εβδομάδων, εξ αιτίας της ξενοφοβίας, έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 50 άτομα στην Νότια Αφρική, στην πλειοψηφία τους σε περιοχές του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

Φώλιας: Δεν υπάρχει κίνδυνος από το ηλιέλαιο

Μένετε στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Μένετε στο Ηνωμένο Βασίλειο; Πολύ σύντομα είναι πιθανό όλα τα τηλεφωνήματα σας, τα e-mail που στέλνετε καθώς και οι ιστοσελίδες που επισκέπτεστε να αποθηκεύονται για έναν χρόνο σε μια βάση δεδομένων, αν τελικά το σχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση γίνει…

Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ

Θέμα: Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ
Α. Βγενόπουλος και Π. Βουρλούμης σήμερα στην Επιτροπή Οικονομι&kap! pa;ών Υποθέσεων της Βουλής.
Πλήγμα στην αξιοπιστία της Deutsche Τelekom
Ρεπορτάζ - Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Του Χρίστου Βούζα



Το φιτίλι της, έτσι κι αλλιώς, εκρηκτικής σημερινή&sigm! af; συνεδρίαση&sig maf; της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία έχουν κληθεί από το ΠΑΣΟΚ ο επιχειρηματίας Α. Βγενόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, άναψαν οι αποκαλύψεις του γ&epsi! lon;ρμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ότι η Deutsche Τelekom οργάνωνε υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών στη Γερμανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση επιμένει στη συμφωνία μετά και το σχ&epsi! lon;τικό δημοσίε&u psilon;μα, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια στη συμφωνία με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ», τόνισε ότι «η συμφωνία δεν ! έχει τίποτα να κρύψει» και πρόσθεσε πως «θα περιμένουμε να δούμε τι θα πει η γερμανική Δικαιοσύνη».



ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσει η διαδικασία

«Να σταματήσει τη διαδικασία εκχώρησης του ΟΤΕ έστω! και τώρα» κάλ&eps ilon;σε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου: «Είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση ότι έρχεται στην Ελλάδα ένας αξιόπιστος εταίρος, και το ερώτημα είναι αν η Deutsche Telekom δεν μπορεί να ε&gam! ma;γυηθεί το απόρρητο των συνομιλιών στη Γερμανία, τι μας λέει ότι μπορεί να το εγγυηθεί στην Ελλάδα». Επικαλέστηκε δε την υπόθεση των (ελληνικών) υποκλοπών για να υπογραμμίσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει π&la! mbda;έον πρόσθετη &alp ha;νησυχία. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «δώδεκα μέρες μετά την υπογραφή και την ανακοίνωση της συμφωνίας η κυβέρνηση της διαφάνειας και του πολιτικού πολιτισμού εξα! ;κολουθεί να μην έχει καταθέσει το πλήρες κείμενο».



Αντιδράσεις ΣΥΝ, εργαζομένων

«Η εμπλοκή της Deutsche Telekom σε υπόθεση υποκλοπών στη Γερμανία αναδεικνύει τον τεράστιο κίνδυνο που αντιμετωπί&zet! a;ει η ασφάλει&a lpha; της χώρας και το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών από την απόφαση της κυβέρνησης για την πώληση του ΟΤΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Επίσης ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Π. Κούτρ! ας, μετά τη συζήτηση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της αίτησης της Ομοσπονδίας με την οποία ζητά από τη διοίκηση του ΟΤΕ πλήρη στοιχεία για τη σύμβαση με την Deutsche Telekom, διερωτήθηκε: «Τι άλλο πρέπ&eps! ilon;ι να γίνει γι&alp ha; να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η Deutsche Telekom δεν είναι ο κατάλληλος στρατηγικός επενδυτής».

Παιδική πορνογραφία

Θέμα: Παιδική πορνογραφία
Παιδική πορνογραφία.
Στη δημοσιότητα τα ονόματα
Αθήνα - Τρίτη 27 Μαΐου 2008

tTη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων κατηγορούνται για την πρόσφατη υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας αποφάσισε χθες ο εισαγγελέας πρωτοδικών Π. Πούλιος. H διάταξη (προβλέπει τη δη&m! u;οσιοποίηση &omi cron;νομάτων ατόμων σε βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις ή έχουν επιβληθεί κυρώσεις που αφορούν κοινωνικά εγκλήματα) ενεργοποιείται για πρώτη φορά μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. E&n! u; τω μεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε χθες ο 41χρονος Eλληνοαμερικανός ο οποίος είχε συλληφθεί για την εν λόγω υπόθεση την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Kατά την απολογία του αρνήθηκε οπ! ;οιαδήποτε ε& mu;πλοκή στο κύκλωμα.

Μείωση της διαφοράς Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Θέμα: Μείωση της διαφοράς Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Μείωση της διαφοράς Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως τη δυσαρέσκεια των π&omicro! n;λιτών για την αδυναμία της κυβέρνησης στο μέτωπο της ακρίβειας, καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες σε κυριακάτικες εφημερίδες.

Σε δημοσκόπηση της ALCO, για το «Πρώτο Θέμ&al! pha;», οι πολίτε&sig maf; σε ποσοστό 57,5% θεωρούν πως σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι πριν 5 χρόνια, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του κράτους, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των τροφίμων, ενώ 31,2% πιστεύουν ότι είναι η ίδια &kap! pa;αι μόλις 9,2% πως έχει βελτιωθεί.

Ετσι η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «έκλεισε» στο 1,8%, από 3,7% σε έρευνα της ίδιας στις 10 Απριλίου 2008, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει 3,1%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντ! ρώνει 27,5% (από 28,3%), το ΠΑΣΟΚ 25,7% (από 24,6%), το ΚΚΕ 6,8% (από 6,6%), ο ΣΥΡΙΖΑ 11,2% (από 14,3%), ο ΛΑΟΣ 3,5% (από 4%), ενώ το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 21,7%.

Οι ίδιες τάσεις καταγράφονται και στη δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της εφημ! ερίδας «Τύπος της Κυριακής», καθώς η ΝΔ προηγείται κατά 3,1% του ΠΑΣΟΚ (από 3,6% τον Απρίλιο), ενώ η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται κατά 2,2%. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 31,1% (από 30,%), ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 28% (α! πό 27,2%), ο ΣΥΡΙΖΑ μ ε 14,1%, το ΚΚΕ με 6,9%, ο ΛΑΟΣ με 4,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,2%.

Χειρότερα
Ανησυχητικά, όμως, για την κυβέρνηση είναι τα ευρήματα για έκρηξη της ακρίβειας, καθώς το 69,3% δηλώνει πως η οικονομική &ta! u;ους κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με πέρσι, ενώ το 88,8% πιστεύει ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην ακρίβεια.

Πουλούσε το δάσος του Αμαζονίου!

Πουλούσε το δάσος του Αμαζονίου!

27 Μαΐου 2008, 16:39



Ένας σουηδός επιχειρηματίας προσπάθησε να πουλήσει όχι ένα απλό κομμάτι γης, αλλά τον Αμαζόνιο!

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βραζιλίας ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του Γιόχαν Ελίας, ο οποίος φέρεται να επιχείρησε να πουλήσει το δάσος του Αμαζονίου έναντι 50 δισ. δολαρίων.

Ο Ελίας πρότεινε σε επιχειρηματίες να αγοράσουν εκτάσεις στην Αμαζονία, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι αρκούν μόνο 50 δισ. δολάρια για να αποκτήσει κάποιος όλο το δάσος του Αμαζονίου.

Ο Ελίας είναι ιδιοκτήτης εταιρείας αθλητικών ειδών αλλά και σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος του πρωθυπουργού της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν. Συμμετέχει και στη μη κυβερνητική οργάνωση για την προστασία των τροπικών δασών "Cool Earth".

Ο τρόπος, που επέλεξε να προστατεύσει τα δάση ο ευρηματικός επιχειρηματίας, είναι εξαιρετικά πρωτότυπος!

http://www.zougla.gr/news.php?id=1390

Νέο βίντεο από Αλ Κάιντα;

Νέο βίντεο από Αλ Κάιντα;

28 Μαΐου 2008, 08:48



Ένα νέο βίντεο ετοιμάζει η Αλ Κάιντα , σύμφωνα με το FBI, με το οποίο καλεί τους οπαδούς της να χρησιμοποιήσουν βιολογικά, χημικά και πυρηνικά όπλα εναντίον της Δύσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η απειλή είναι άμεση ή ότι η Αλ Κάιντα διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής.



«Λάβαμε προειδοποίηση σχετικά με το νέτο αυτό βίντεο.Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες» είπε ο εκπρόσωπος του FBI Ρίτσαρντ Κόλκο.

Προσπάθησαν να πουλήσουν το μωρό τους μέσω διαδικτύου

http://www.zougla.gr/news.php?id=1447

Προσπάθησαν να πουλήσουν το μωρό τους μέσω διαδικτύου

28 Μαΐου 2008, 11:00



Ένα ακόμη περιστατικό πώλησης βρέφους μέσω διαδικτύου αποκαλύφθηκε στον Καναδά. Ένα ζευγάρι από το Βανκούβερ ήθελε να πουλήσει το μόλις επτά ημερών κοριτσάκι του μέσω του διαδικτύου για 10.000 δολάρια.

Το βρέφος παραδόθηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ εναντίον των γονιών του, που είναι γνωστοί στην αστυνομία για χρήση ναρκωτικών, ασκήθηκαν διώξεις για εμπόριο μωρών.

Η αγγελία για την πώληση του μωρού δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα δωρεάν δημοσίευσης αγγελιών Craigslist.com

"Το κοριτσάκι είναι υγιές και χαριτωμένο, αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε, ψάχνουμε ένα καλό σπίτι, επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν" έγραφε η αγγελία.

Την περασμένη Κυριακή μια παρόμοια υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στη Γερμανία, όπου ένα ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει το 7 μηνών αγοράκι του για μόλις 1 ευρώ! Και στις δύο περιπτώσεις οι γονείς ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για αστείο.

Εκτυπώστε το Στείλτε το